06-14256413 contact

Na 17 jaar weer op eigen benen

Ton Lauckhart uit Vorden is op 5 september 2017 gestart met een eigen nieuwe onderneming: Ton Lauckhart Assurantie Advies. Ton is in Vorden en omstreken in de zogenaamde verzekeringswereld zeker geen vreemde. Zijn ervaring startte al op 17-jarige leeftijd.
 

Jonge rot in het vak
Als 17-jarige jongen begon Ton op het assurantiekantoor van zijn oom in Vorden. ‘Ik heb diverse opleidingen en stages gevolgd bij andere verzekeraars. Ondertussen werkte ik mee in het kantoor van oom Henk’, vertelt Ton. Op 24-jarige leeftijd heeft Ton het bedrijf van zijn oom overgenomen. ‘Samen met mijn vrouw Astrid hebben we dat weten uit te bouwen tot een allround verzekeringsbedrijf van formaat’. Jaren later in 2000 heeft Ton besloten om de portefeuille van Assurantiekantoor Janssen-Lauckhart te verkopen aan de lokale Rabobank waarbij Ton medewerker werd van de afdeling Bedrijfsverzekeringen.


2015 geen bedrijf en geen baan, en toen?
Helaas kwam na vijftien jaar ook een einde aan het avontuur bij de Rabobank. Samen met 9.000 andere collega’s was Ton slachtoffer van een grote saneringsronde bij de Rabobank. ‘Ik vond het nog geen tijd om achter de geraniums te verdwijnen en heb ik besloten zelfstandig verder te gaan’. Ton zocht de samenwerking op met Firimass in Doetinchem. Firimass en Ton zouden anderhalf jaar de samenwerking aankijken en daarna besluiten of Ton zou toetreden tot de directie. ‘In overleg hebben we besloten dat ik wederom mijn eigen weg zou gaan volgen en afscheid neem van Firimass’.


Wederom op eigen benen
Terug bij af? Jaren later is Ton weer zelfstandig en gaat verder onder de naam Ton Lauckhart Assurantie Advies. Het adres voor een persoonlijk, op maat gesneden verzekeringsadvies. Om continuering te waarborgen is Ton ditmaal de samenwerking aangegaan met Berkelsteate, verzekeringsonderdeel van de Thoma Groep uit Lochem. ‘De administratie ligt bij Berkelstaete zodat ik mij volledig kan focussen op het onderhouden van mijn bestaande relaties en aangaan van nieuwe relaties. Ik heb gelukkig al een groot aantal bedrijvenrelaties en een behoorlijk aantal particuliere relaties mogen welkom heten’.